Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vedení oddílu vlčat

dsc_0340.jpg

Náš oddíl vlčat má hlavního vedoucího, který zodpovídá za veškerý program, náplň a skautský směr, kterým je veden.

dscn2084.jpgDovolte mi, abych se Vám jakožto vedoucí tohoto oddílu představila. Mé jméno je Marťa (Martina Nováková).  Součástí Kouřimského střediska jsem již od roku 2000. 

Kde jsem začínala právě jako odrostlá světluška, o rok později jsem přecházela ke skautkám. Kde jsem složila na prvním táboře svůj skautský slib. O tři roky později (7.-8.-listopadu 2003) jsem absolvovala první vzdělávací kurz v rámci fungování oddílu, a to rádcovský kurz v Kolíně.

13754656_1251095348235275_4752522816064692738_n.jpg

V této době jsem se již stala nedílnou součástí oddílu vlčat a jeho vedení. Tato skutečnost vedla k potřebě si své vzdělání v rámci skautingu rozšířit, a tak při dovršení svých patnáctin jsem absolvovala čekatelský kurz a v době plnoletosti devíti měsíční lesní vůdcovský kurz Polojasno. Abych mohla mít svůj vůdcovský dekret a vést oddíl vlčat, musela jsem také absolvovat v roce 2009 kurz Zdravotníka zotavovacích akcí, Červený kříž (povinné obnovování každé tři roky). Veškeré toto mé osobní sebevzdělávání a potřebná energie  byla věnována na úspěšné zakončování kurzů, což vedlo k tomu ,,dělat práci, která mě baví – věnovat se svému oddílu“.

tborkaerov2016037--1-.jpg

Každotýdenní schůzky oddílu vedu se svými parťáky svědomitě v duchu skautských hodnot, přičemž v současnosti si vychovám nové zástupce - Wewe a Dodyho.  Program si pro svůj oddíl vytváříme sami, avšak i spolupráce ve středisku s ostatními oddíly je na velmi dobré úrovni - míváme pro zpestření a vzájemné poznání se společné výpravy, schůzky a další střediskové činnosti či plány.

Wewe

Wewe je součástí našeho střediska již několik let. Začínala jako světluška, následně prošla výchovou skautek a v současnosti je v oddíle našich RaR. K oddílu vlčat se přidala v roce 2020. Wewe je součástí naší smečky, podílí se na přípravě programů a výchově mladších členů oddílu. Brzy jí bude čekat vzdělávání v této oblasti:)

 

Dody

Dody je součástí našeho střediska opravdu od jeho útlého  věku. Začínal jako vlče právě v 8.oddílu vlčat v Kouřimi. V tomto oddíle byl od svých šesti let. V pozdějším věku prošel výchovou skautů . V současné době je v oddíle RaR a zároveň od roku 2021 působí u oddílu vlčat. Dody se také podílí na výchově mladších členů, přípravě programu a všeho, co se k oddílu váže. I jeho brzy čeká vzdělávání v této oblasti:)

dsc_0901.jpg

Danda

Působí v oddíle již 7 rokem, pomáhá při vedení vlčat a hlavně při zajišťování zázemí a technických věcí. Jezdí na každé výpravy a snaží se trávit i své dovolenkové dny na skautském táboře. 

dsc_0980.jpg

 

 

img_4855.jpg

img_4760.jpgimg_4910.jpg