Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hurá! Začínáme opět skautovat!

7. 9. 2020

Hurá! Začínáme opět skautovat! Prázdniny skončily, září začalo – měsíc, kterým zahajujeme další skautský rok. A jak náš skautský rok zahajujeme? No přeci tradičním zahajovacím slavnostním ohněm! I když v letošním roce netradičně – s přespáváním.

 

dsc_0220.jpg

 

Všichni oddíly jsme se sešly v pátek 4. 9. 2020 v 16:00 hod. na skautovně u slavnostního ohně – povídali jsme si o tom, co nás následující rok čeká a nemine. Přivítali jsme v oddílech nováčky. Po ukončení slavnostního ohně přišla už jen zábava. A co vše jsme dělali? Opékali si buřtíky, hráli míčové, stmelovací, poznávací a kontaktní hry, připravili si pelíšky na spaní a zazpívali jsme si u ohně.

dsc_0227.jpg

dsc_0235.jpg

Světlušky, vlčata, skautky a skauti šli spát v deset hodin. Mladší poslouchali legračních pohádky v podání Dandy. Skauti a skautky si četli úryvky z knihy ,,Hoši od Bobří řeky. A naši mladší RaR? Upřesňovali si pravidla jejich noční hry v ulicích města. V jedenáct se ze všech kluboven ozývalo spokojené pochrupávání….jen mladší RaR opustili skautovnu a vydali se vstříc nočním zážitkům. Vrátili se až před jednou hodinou ranní. V jednu uléháme všichni.

dsc_0287.jpg

Ráno byl naplánován budíček na osmou, avšak již večer jsme (my vedoucí mladších výchovných kategorií) věděli, že se jedná o nereálný čas. První vlaštovky začínaly štěbetat již v 5:40. V 6:20 štěbetaly téměř všichni. V 6:40 se v klubovnách rozsvítila světla a začalo velké balení a hurá na snídani.

dsc_0298.jpg

Po snídani někteří členové střediska odešli na pochod Apolena a ostatní si na skautovně zahráli další zábavné hry. A nakonec dle přání dětí oblíbená hra ,,vracečka“. Desátá hodina již odbila a děti odchází s rodiči domů.

dsc_0322.jpg

dsc_0361.jpg

Mladší RaR zůstali, aby posekali skautovnu a poklidili areál.

 

Další foto: https://mydreams.rajce.idnes.cz/Zahajovaci_ohen_3.-4.9.2020?